Улаан Сонгино: Ходоод гэдэс, бодисын солилцооны хямрал, амин дэм
дутагдахад сарын турш хоолны өмнө сонгины шvvс юмуу нухашыг хоолны
халбагаар нэг идээд байвал эмчлэгдэнэ.
Өргөст хэмх: Өргөст хэмх шээсний сүвийг цэвэрлэх vvрэгтэй. Єргєст
хэмхэнд агуулагдаж байгаа луувангийн эд, өргөст хэмхний хvчил зэрэг нь
уушиг, ходоод, элгэнд туслаж хорыг гадагшлуулж чаддаг.
Могой төмс: Гэдэс, ходоод, цусны нэрт цэвэрлэгч юм. Гэдэсний хананд
наалдсан хорт бодисыг ялгаруулан гаргаж чаддаг.
Хар мөөг: Хар мөөг нь хоол боловсруулах системийн бохир зvйлийг арилгаж,
цусыг тунгалагжуулна.
Далайн байцаа: Далайн байцаа нь цусны цагаан бөөм олшрох євчнєєс
сэргийлдэг.
Байцаа: Цөс болон гэдэс ходоодыг хамгийн сайн цэвэрлэгч. Ялангуяа цэвэр
байцааны шөл уух нь цөс өтгөрхөөс сэргийлдэг.
Алим: Алим нь хvнсний зvйл гэдсэнд тогтохоос сэргийлнэ.
Интоор: Гэдсэн дэх хорыг тайлах чухал нөлөөтэй. Гэдэс нь хорыг маш
тvргэн ялгаруулан гаргадаг боловч шингээлт муудсан vедээ хорт эдийг
гэдсэнд vлдээж, хөөн гаргаж чаддаггvй.
Гvзээлзгэнэ: Гvзээлзгэнд олон зvйлийн органик бодис агуулагдаж байдаг
тул ходоодыг дэмжиж, элэг, бөөрийг тамиржуулна.
Усан vзэм: Элэг, гэдэс, ходоодонд тусалж, цус нөхөх чадварыг
нэмэгдvvлнэ.
Инжир жимс: Инжир жимс нь элгийг хамгаалах, хор тайлах, халууныг хөөж,
гэдэсийг зөөллөж, хоол боловсруулах системд сайнаар нөлөөлдөг. /Ихэвчлэн
хатаасан хэлбэрээр худалдаалагддаг. Чацарганатай төстэй.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
-Уламжлалт анагаах ухаан чухам юуг судалдаг, ямар онцлог давуу талтай юм бэ? -Уламжлалт анагаах ухаан бол хүний бие махбод болон сэтгэл с...
-
Бариа засал, иллэг (массаж) гэж юу вэ? Бариа засал нь эмгүй эмчилгээ бөгөөд олон сар, жил хугацаагаар эдгээгүй ужиг өвчин, эмчилгээ хий...
-
Судас барихад эмч өвчтөн хоёр өмнө өмнөөсөө харсан байрлалтай байна. Эрэгтэй хүний зүүн гарын судсыг эхэлж барина. Тэгэхэд өвчтөн зү...
-
Өндөр настанд тохиолддог бие загатнах өвчин Энэ өвчнөөс сэргийлэх арга бол хавар, намрын цагт адууны шар хомоол түлж биеэ шарлатал утах ...
No comments:
Post a Comment